Aile Öğrenimi Yoluyla Yaşlıların Dijital Becerilerinin Geliştirilmesi

 

    ERASMUS +: Yetişkin eğitimi de stratejik ortaklıklar

Hızlı teknolojik ve sosyal değişim, insanları hayatlarındaki yeni durumlara alışmaya teşvik eder. Bununla birlikte, yaşla ilgili belirli becerilerin eksikliği ve / veya öğrenme motivasyonunun düşük olması gibi olumsuz koşullar, çoğu kişi için bir engel haline gelmektedir. Yaşlı insanlar, modern yaşamın farklı alanlarında beceri eksikliği yaşarlar, ancak hızla büyüyen teknoloji sektöründe daha az niteliğe sahip oldukları için öncelikle dijital yeterliliklerini geliştirmeleri gerekir. Bu nedenle, kamu hizmetlerinden ve sanal iletişim araçlarından tam olarak yararlanamamaktadırlar. Sonuç olarak, yaşam kaliteleri olumsuz etkilenmektedir.

 

Bu zorlukların üstesinden gelmek için, çeşitli yetişkin eğitim kurumlarının sinerjisini genişleterek ve personelinin yeterliliklerini geliştirerek yeni eğitim modelleri oluşturmak önemlidir. Bu amaçla Litvanya, Estonya, Bulgaristan, İtalya, İspanya ve Türkiyeden oluşan altı kuruluş ortak bir proje için bir araya geldi.

Projenin amacı, ortak kuruluşların, yaşlıların dijital becerilerini geliştirme alanlarında yaptıkları faaliyetlere daha donanımlı katkı sağlamalarına yardımcı olmaktır. Bu süreçte yetişkin eğitiminde görev alan eğitmenlere aile tabanlı faaliyetler sunmak ve organize etmek yeterliliği verilmeye çalışılacaktır.

Bu tür öğrenme, ailelere birlikte öğrenmeleri için bir dizi fırsat sağladığı için dünya çapında giderek daha popüler hale geliyor. Yaşlılar için aile öğrenimi, daha fazla öğrenme fırsatı elde etmenin ilk adımı olabilir. Süreç, sadece kişinin becerilerinin gelişmesine değil, aynı zamanda kuşaklar arası diyaloğun da faal hale gelmesine yol açar, ahlaki değerler ve olumlu tutumlar geliştirir, ruh halini yükseltir ve sağlık, aile ilişkileri ve yaşam boyu öğrenme üzerinde büyük bir etkiye katkı sağlar.

Hedefe ulaşmak için belirli hedefler planlanır ve belirli sonuçlar beklenir:
Yetişkin eğitmenlerinin aile öğrenimi konusundaki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla dört tane uluslararası, iyi uygulama örneklerinin sergileneceği faaliyet düzenlenecektir. Sonuç olarak, 40 yetişkin eğitmeni mesleki ufuklarını genişletecek ve yetkinliklerini artıracaklardır.

Proje sürecinde, aile öğrenimi için yeni fikirler üretilecek ve bu fikirler tüm ortak kurumlarda test edilecektir. Bu faaliyetlere yaklaşık 120 yetişkin ve aile üyeleri dahil olacak - dijital yeterlilikleri geliştirilecek ve aile öğreniminin faydalarını ve zevkini keşfedeceklerdir.

Yaşlıların dijital becerilerinin aile öğrenimi yoluyla geliştirilmesine ilişkin en iyi uygulama örnekleri ve başarı öyküleri toplanacak ve bir sanal dijital bir dergide yayınlanacaktır. Bu sanal eser yetişkin eğitimi alanında hizmet sağlayan çeşitli kurumlar için önemli bir kaynak olacaktır.

Uzun vadede, ortak kurumlardaki faaliyetlerin seviyesi ve kalitesi sadece belirli bir yüksek seviyeye ulaşmakla kalmayacak, aynı zamanda sürekli olarak iyileşmesi hedeflenmektedir. Daha güçlü personel yetkinlikleri, yeni eğitim yolları sunma, yeni öğrenme modelleri uygulama ve hizmetleri gerçek ihtiyaçlara göre sürekli olarak uyarlama konusunda yetişkin eğitiminde görev alan eğitmenler daha donanımlı hale geleceklerdir. Farklı topluluklardaki yaşlı nesiller, doyurucu ve entegre bir yaşam sürmek için çok önemli olan beceriler konusunda daha fazla bilgi sahibi olacaklar ve hayata daha farklı tutunabileceklerdir.

Proje Ortakları:

1. Utena A. and M. Miskiniai Public Library – Litvanya (Koordinatör)
2. Fondatsiya “Tsennosti, dobrodeteli, integritet – Bulgaristan
3. ASSOCIAZIONE CULTURALE EDUVITA E.T.S. – Italya
4. NAZİLLİ HAYAT BOYU ÖĞRENME DERNEĞİ – Türkiye
5. UNIVERSIDAD DE CASTILLA – LA MANCHA – İspanya
6. Pärnu Central Library – Estonya


Geri Dön

 
BAĞLANTILAR

Kurumsal Yapı

Faaliyetler

Kurullar

Galeri
Duyurular
Aydın

İletişim
İLETİŞİM BİLGİLERİ
ADRES: Yeni, 78/1. Sk. No:21, Güney Apt. 09800 Nazilli AYDIN
TELEFON:0505 305 77 28
FAX:0530 312 21 58
E-POSTA:bilgi@nazhayat.org
 

" Ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik, inovatif ve AR-GE faaliyetlerini destekleyerek kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir dernektir. "

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler Nazilli Hayat Boyu Öğrenme Derneğine aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.